Info

Nedan hittar ni all info ni behöver veta före ni startar ert EnergyRun-race. Om något är oklart är det bara att ta kontakt!

Vad är EnergyRun?

EnergyRun är ett hinderbanelopp som arrangeras 8.6.2024 på Öjberget. EnergyRun Main Race banan är ca 7-8km lång och innehåller 30-40 hinder. EnergyRun Kids banorna är ca 5km och 2km beroende på åldersgrupp och innehåller ca 20-30 hinder beroende på banlängd.

För vem passar EnergyRun?

EnergyRun riktar sig till alla och vår främsta målsättning är att deltagarna ska gå i mål med ett leende på läpparna och känslan av ”Yes – I did it!” 

I Main Race körs elitklass, motionsklass och ungdomsklass. Åldersgräns för att delta i elitklassen är 16 år, 13 år för motionsklassen. Ungdomsklassen är för ungdomar mellan 13-16 år så de kan välja om de springer i ett heat me endast ungdomar eller i ett heat med vuxna.

På eftermiddagen är det barnens tur – KidsRace för barn under 13 år och senare! Barn över 7 år kan välja att delta med tidtagning på den längsta barnbanan. Barn under 7 år deltar i tidlösa klasser.  Även föräldrar är välkomna att springa med sina barn, endast barnen anmäls och betalar deltagaravgift. De barn i lågstadieålder som väljer tidtagning får även ha vuxen med som stöd men behöver klara hinder eller straffrundor antingen ensam eller tillsammans med andra medtävlande utan hjälp av vuxen.

Regler och villkor

Läs noga igenom följande villkor för deltagande i EnergyRun 2024. Genom att anmäla dig till tävlingen så medger du att du har läst och förstått villkoren samt att du är bunden till dessa.

Anmälan och deltagaravgift?

Anmälan öppnar 1.11.2023. Alla anmälningar sker på energyrun.fi via EQ-timings bokningssystem.  Se prisnivåer nedan:

Vanligt ställda frågor

Du kan ansluta dig till ett lag vid registreringen. Den lagansvarige skapar lagnamnet i samband med sin egen anmälan. Därefter finns lagets namn som alternativ under fliken Välj lag. Ett lag med tre eller fler deltagare är automatiskt med i lagtävlingen.

Ja, genom att välja heat vid registreringen eller i efterhand genom att logga in och besöka ”min sida”. Anmäl dig tidigt, så får du välja det heat som passar dig. Små justeringar gällande starttid kan behöva göras av arrangören i efterhand för att alla inom samma lag ska kunna starta i samma heat om så önskas.

EnergyRun ersätter inte köpta biljetter, men biljetten får säljas vidare senast 1.6.2024. Vid eventuell försäljning måste man meddela info@energyrun.fi vem som köpt biljetten.

Sista anmälningsdag via www.energyrun.fi är 1.6.2024. Efter detta är det anmälan på plats som gäller och då är priset 80€ för Main Race och 40€ för Kids Race.

Inte per automatik. Heaten fylls vartefter anmälningar till dem kommer in. Kom överens inom laget i vilket heat ni vill springa och välj om möjligt samma heat. Om det vid registreringen visar sig att heatet är fullt anmäl dig till ett annat heat men till samma lag och ta sedan kontakt via e-post info@energyrun.fi.

Vi skickar ut ett mail med start- och heatnummer senast en vecka före loppet. Ta med legitimation när du hämtar ut ditt startkuvert senast en timme före start, där finns allt som du behöver.

Startkuverten med nummerlappar, tidtagningschip och eventuellt armband hämtas från tävlingskansliet på plats senast en timme före starten av ditt heat.

Mera info kommer närmare loppet. Ett mail med starttid skickas ut till alla deltagare senast 3 dagar före loppet. Denna information kommer också att vara tillgänglig på hemsidan.

Nej, allt deltagande sker på eget ansvar. Protein & Biceps Ab och EnergyRun frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se över din försäkring så att den gäller denna typ av lopp. Vi rekommenderar att du tecknar en egen olycksfallsförsäkring.

Vi rekommenderar löparskor med terrängsula. Kläder som torkar snabbt är att föredra eftersom du troligen kommer att bli blöt vid flera tillfällen, vi rekommenderar inte bomullsplagg eftersom de blir tyngre än till exempel polyester när det blir blött. En bra handske med gummerat grepp är en fördel då vissa hinder kan bli hala av vatten.

Elitklass: Om deltagaren inte klarar av ett hinder eller tycker att ett hinder är otäckt så lämnar man tillbaka armbandet till funktionären och utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Motions- och ungdomsklass: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass med tidtagning: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass utan tidtagning: Deltagaren väljer att antingen utföra straffrundan eller fortsätta direkt.

Elit- och motionsklass: du måste ha fyllt 16 år. Ungdomsklass: du ska vara född 2008-2011. Barnklasser: du ska vara född 2012-2021.

Motions- och ungdomsklass: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass med tidtagning: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass utan tidtagning: Deltagaren väljer att antingen utföra straffrundan eller fortsätta direkt.

Ja, du tävlar på egen risk.

För att kunna hantera ditt deltagande behöver vi namn, bostadsort, e-post, telefonnummer och födelsedatum. Vi förbehåller oss rätten att lagra dessa. Vi lämnar aldrig ut personlig information till tredje part. Vi visar offentligt på vår hemsida deltagarens namn, kön, bostads ort och åldersklass i samband med deltagarlista samt resultat från loppet.

Genom din anmälan ger du oss rätten att använda de foton och filmer som tas under loppet i marknadsföringssyfte.

Köpta biljetter återbetalas ej.

Arrangör

Protein & Biceps Ab

 

Åldersgräns EnergyRun Main Race

Åldersgränsen för att delta i elit- och motionsklass är 16 år. Till ungdomsklassen kan ungdomar födda 2011, 2010, 2009 och 2008 anmäla sig. Detta betyder att den som är född 2008 och som hinner fylla 16 år innan tävlingsdagen kan välja att anmäla sig antingen till elit- motions- eller ungdomsklass.

 

Åldersgräns EnergyRun Kids Race

Barn födda 2012-2017 kan välja att delta med tidtagning på 5km:s banan. För barn födda 2018 eller senare endast tidlösa klasser. Alla kan dock välja den bansträckning man anser lämpligast utifrån sin egen nivå.

 

Anmälan

Anmälning till EnergyRun sker endast på energyrun.fi via EQ-timings anmälningssystem. För att kunna genomföra anmälan krävs att du skapar ett användarkonto.

Vårdnadshavare som anmäler barn till Kids Race skapar först ett användarkonto med sina egna uppgifter och går sedan vidare till anmälan för EnergyRun Kids Race. Systemet kommer att meddela via ett skilt pop-upfönster att matchande klass inte kunde hittas. Stäng fönstret och gå vidare genom att klicka på länken Byt till annan deltagare. Här fylls barnets uppgifter i, gällande telefonnummer och e-post vänligen uppge vårdnadshavarens.

I EnergyRun Main Race finns en Elitklass som är avsedd för dem som springer 10 kilometer under 45 minuter och vill vara med och kämpa om vinst i EnergyRun. Deltagarna i Elitklassen startar i de första heaten.

Laganmälan: lagansvarige skapar lagnamnet i samband med sin egen anmälan. Därefter finns lagets namn som alternativ under fliken Välj lag.

 

Utlämning av startkuvert

I Main Race kvitterar deltagaren själv ut sitt startkuvert. För att minska köbildning får de som tävlar som lag även hämta ut andra lagdeltagares startkuvert. 

För Kids Race löser barnen ut sina startkuvert tillsammans med förälder eller annan vuxen alternativt löser den vuxna ensam ut startkuvertet. 

Arrangörerna av EnergyRun skickar ut deltagarnas starttider senast tre dagar före EnergyRun.

Av säkerhetsskäl kan EnergyRun behöva begränsa antalet deltagare.

Köpta biljetter återbetalas ej.

 

EnergyRun Main Race lördag 8.6.2024 kl 11

Deltagarna får inte avvika från den markerade tävlingsbanan.

Deltagarna måste acceptera anvisningar längs banan och vid varje hinder.

Endast deltagare anmälda till elitklass kan vinna lördagens Main Race.

ELITKLASS: Deltagare i elitklassen startar med ett EnergyRun 100% Finisher armband. Deltagaren har obegränsat med försök att klara av varje hinder. Vid misslyckat försök ställer man sig sist i kön till hindret. Väljer deltagaren att ge upp ett hinder lämnar man tillbaka sitt armband till funktionären vid hindret, utför straffrundan och fortsätter sedan loppet. Endast en deltagare med armbandet kvar kan vinna EnergyRun.

MOTIONS- OCH UNGDOMSKLASS: Deltagaren har obegränsat med försök att klara av varje hinder. Vid misslyckat försök ställer man sig sist i kön till hindret. Väljer deltagaren att ge upp ett hinder utför man straffrundan och fortsätter sedan loppet.

För att delta i lagtävlingen måste man vara tre eller fler deltagare i laget. Man kan anmäla ett lag på två deltagare men då deltar man inte i lagtävlingen. Lagets tid baserar sig på genomsnittet av alla lagmedlemmars tider. Även om man deltar i lagtävlingen så deltar man också personligen och får en individuell tid. Man kan delta i samma lag även om man anmäler sig i olika klasser.

Alla deltagare får en individuell tid och en välförtjänt medalj samt ett EnergyRun Finisher armband när man har nått mållinjen.

Man får inte dyka med huvudet före i något av hindren som finns med i EnergyRun.

Varje deltagare får ett tidtagningschip som placeras runt vristen. Chipet är ett engångschip och behöver således inte lämnas tillbaka.

Om deltagaren vill eller måste avbryta tävlingen sker detta helst vid ett hinder. Funktionären vid hindret avlägsnar deltagarens tidtagningschip och eventuella armband och meddelar tävlingsorganisationen att deltagaren avbrutit tävlingen.

 

EnergyRun Kids Race lördag 8.6.2024 kl 12.30

Deltagarna får inte avvika från den markerade tävlingsbanan.

Deltagarna måste acceptera anvisningar längs banan och vid varje hinder.

BARNKLASS MED TIDTAGNING: Barnet får ha vuxen följeslagare med under loppet men bör klara hindren på egen hand utan hjälp av vuxen. Vid misslyckat försök ställer man sig sist i kön till hindret. Väljer deltagaren att ge upp ett hinder utför man straffrundan och fortsätter sedan loppet. Vid uthämtning av startkuvert meddelar medföljande vuxen ansvarsperson om barnet får genomföra vattenhindren eller inte. Den som inte deltar i vattenhindren får ett tidstillägg på sluttiden. Tidstillägget baserar sig på den genomsnittliga tiden det tagit för deltagarna att genomföra vattenhindren.

BARNKLASS UTAN TIDTAGNING: Barnet får ha vuxen följeslagare med under loppet och den vuxna får vid behov hjälpa barnet klara hindret. Vid misslyckat försök ställer man sig sist i kön till hindret. Väljer deltagaren att ge upp hindret kan deltagaren välja att utföra straffrundan eller fortsätta direkt.

Alla deltagare får en välförtjänt medalj och ett EnergyRun Finisher armband när man har nått mållinjen.

Man får inte dyka med huvudet före i något av hindren som finns med i EnergyRun.

Deltagare som valt tidtagning får ett tidtagningschip som placeras runt vristen. Chipet är ett engångschip och behöver således inte lämnas tillbaka.

Om deltagaren vill eller måste avbryta tävlingen sker detta helst vid ett hinder. Funktionären vid hindret avlägsnar deltagarens eventuella tidtagningschip och meddelar tävlingsorganisationen att deltagaren avbrutit tävlingen.

 

Ansvar och risker

Deltagaren i Main Race är medveten om att EnergyRun kräver en stor fysisk ansträngning som inkluderar 7-8 km löpning samt 30-40 hinder. Notera att detta är betydligt mer utmanande än att springa 8-15 km på platt mark utan hinder.

Vårdnadshavaren till deltagaren i Kids Race är medveten om att hinderbanelopp innebär fysisk ansträngning.  

Deltagande sker på eget ansvar och deltagare eller vårdnadshavare har inte rätt att rikta några som helst krav mot varken EnergyRun, Protein & Biceps Ab (arrangör) eller markägaren före, under eller efter loppet. Deltagarna ska på bästa sätt förbereda sig för loppet genom träning, samt ta del av den information som publiceras på hemsidan och sociala medier före loppet.

Alla deltagare i Main Race måste kunna simma minst 50 meter i djupt och kallt vatten.

EnergyRun ansvarar inte för stöld eller förlust av personlig egendom under loppet. EnergyRun och Protein & Biceps Ab frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning.

Vi rekommenderar deltagarna att ha en försäkring för denna typ av lopp.

Alla deltagare måste använda skor. Skor med metallspikar är förbjudna på grund av att hinder kan bli förstörda samt att det finns en risk att medtävlare skadas. Deltagare som löper med skor försedda med metallspikar diskvalificeras utan möjlighet att få tillbaka anmälningsavgiften.

Dräkter eller kostymer får inte utgöra en fara för deltagaren eller andra. Det rekommenderas att deltagaren använder handskar med gummigrepp för att skydda händer samt säkerställa bästa möjliga grepp på våta hinder.

Under tävlingen finns första hjälp-personal som vid behov och vid akuta situationer kan hjälpa till. Även ordningsvakter finns på området.

 

Bilder och videos

Bilder och videos som tas på deltagare under tävlingen tillhör EnergyRun. Deltagaren samtycker till att EnergyRun har rätt att använda dessa bilder. Detta innefattar även att EnergyRun får använda bilderna i marknadsföring utan att ersättning utgår till deltagaren.

 

Personuppgifter

EnergyRun har rätt att i sin verksamhet samla in och behandla deltagarnas personuppgifter. EnergyRun har också rätt att göra utskick till deltagarna i informations- och reklamsyfte.

 

Övrigt

Deltagarna samtycker till att EnergyRun kan ändra banan (längd och form), hinder (antal och form) eller vattenstationer (antal och placering). De bankartor som publiceras är preliminära och kan ändras. Hinder kan läggas till och tas bort från dessa bankartor utan att deltagaren kan rikta några som helst krav på ersättning eller motsvarande mot arrangörerna av EnergyRun.

Deltagare kan diskvalificeras och avvisas om de uppvisar farligt eller aggressivt beteende eller inte följer de riktlinjer som beskrivs ovan.

Arrangören har rätt att senarelägga tävlingen eller ställa in den. Ifall tävlingen ställs in återbetalas anmälningsavgiften.

Alla deltagare måste följa lagen och uppföra sig ansvarsfullt och visa respekt mot övriga deltagare, publik och arrangör.

EnergyRun värnar om miljön så därför slängs allt skräp i papperskorgar som finns vid start och mål samt vid alla hinder.

Deltagare och publik får inte förtära eller vara påverkade av alkohol eller droger under evenemanget.

Arrangören har rätt att ändra reglerna och vid eventuella regeländringar kontaktas anmälda deltagare.

Om meningsskiljaktigheter gällande reglerna uppstår mellan de svenska, finska och engelska översättningarna så är det den svenskskrivna versionen som gäller.

Vid eventuella oklarheter är det Protein & Biceps Ab som fattar det slutgiltiga beslutet.