Info

Nedan hittar ni all info ni behöver veta före ni startar ert EnergyRun-race. Om något är oklart är det bara att ta kontakt!

Vad är EnergyRun?

EnergyRun är ett hinderbanelopp som arrangeras 17.6.2023 på Öjberget. EnergyRun Main Race banan är ca 7-8km lång och innehåller 30-40 hinder. EnergyRun Kids banorna är ca 5km och 2km beroende på åldersgrupp och innehåller ca 20-30 hinder beroende på banlängd.

För vem passar EnergyRun?

EnergyRun riktar sig till alla och vår främsta målsättning är att deltagarna ska gå i mål med ett leende på läpparna och känslan av ”Yes – I did it!” 

I Main Race körs elitklass, motionsklass och ungdomsklass. Åldersgräns för att delta i elit- och motionsklass är 16 år. Ungdomsklassen är för ungdomar mellan 13-16 år (fyller man 16 innan tävlingsdagen kan man välja om man anmäler sig till ungdoms-, motions- eller elitklass).

På eftermiddagen är det barnens tur – KidsRace för barn under 13 år och senare! Barn över 7 år kan välja att delta med tidtagning på den längsta barnbanan. Barn under 7 år deltar i tidlösa klasser.  Även föräldrar är välkomna att springa med sina barn, endast barnen anmäls och betalar deltagaravgift. De barn i lågstadieålder som väljer tidtagning får även ha vuxen med som stöd men behöver klara hinder eller straffrundor antingen ensam eller tillsammans med andra medtävlande utan hjälp av vuxen.

Regler och villkor

Läs noga igenom följande villkor för deltagande i EnergyRun 2023. Genom att anmäla dig till tävlingen så medger du att du har läst och förstått villkoren samt att du är bunden till dessa.

Anmälan och deltagaravgift?

Anmälan öppnar 1.11.2022. Alla anmälningar sker på energyrun.fi via EQ-timings bokningssystem.  Se prisnivåer nedan:

Vanligt ställda frågor

Du kan ansluta dig till ett lag vid registreringen. Den lagansvarige skapar lagnamnet i samband med sin egen anmälan. Därefter finns lagets namn som alternativ under fliken Välj lag. Ett lag med tre eller fler deltagare är automatiskt med i lagtävlingen.

Ja, genom att välja heat vid registreringen eller i efterhand genom att logga in och besöka ”min sida”. Anmäl dig tidigt, så får du välja det heat som passar dig. Små justeringar gällande starttid kan behöva göras av arrangören i efterhand för att alla inom samma lag ska kunna starta i samma heat om så önskas.

EnergyRun ersätter inte köpta biljetter, men biljetten får säljas vidare senast 10.6.2023. Vid eventuell försäljning måste man meddela info@energyrun.fi vem som köpt biljetten.

Sista anmälningsdag via www.energyrun.fi är 10.6.2023. Efter detta är det anmälan på plats som gäller och då är priset 80€ för Main Race och 40€ för Kids Race.

Inte per automatik. Heaten fylls vartefter anmälningar till dem kommer in. Kom överens inom laget i vilket heat ni vill springa och välj om möjligt samma heat. Om det vid registreringen visar sig att heatet är fullt anmäl dig till ett annat heat men till samma lag och ta sedan kontakt via e-post info@energyrun.fi.

Vi skickar ut ett mail med start- och heatnummer senast en vecka före loppet. Ta med legitimation när du hämtar ut ditt startkuvert senast en timme före start, där finns allt som du behöver.

Startkuverten med nummerlappar, tidtagningschip och eventuellt armband hämtas från tävlingskansliet på plats senast en timme före starten av ditt heat.

Mera info kommer närmare loppet. Ett mail med starttid skickas ut till alla deltagare senast 3 dagar före loppet. Denna information kommer också att vara tillgänglig på hemsidan.

Nej, allt deltagande sker på eget ansvar. Protein & Biceps Ab och EnergyRun frånsäger sig allt ansvar för skador hos deltagaren och hans/hennes utrustning. Se över din försäkring så att den gäller denna typ av lopp. Vi rekommenderar att du tecknar en egen olycksfallsförsäkring.

Vi rekommenderar löparskor med terrängsula. Kläder som torkar snabbt är att föredra eftersom du troligen kommer att bli blöt vid flera tillfällen, vi rekommenderar inte bomullsplagg eftersom de blir tyngre än till exempel polyester när det blir blött. En bra handske med gummerat grepp är en fördel då vissa hinder kan bli hala av vatten.

Elitklass: Om deltagaren inte klarar av ett hinder eller tycker att ett hinder är otäckt så lämnar man tillbaka armbandet till funktionären och utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Motions- och ungdomsklass: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass med tidtagning: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass utan tidtagning: Deltagaren väljer att antingen utföra straffrundan eller fortsätta direkt.

Elit- och motionsklass: du måste ha fyllt 16 år. Ungdomsklass: du ska vara född 2007-2010. Barnklasser: du ska vara född 2011-2020.

Motions- och ungdomsklass: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass med tidtagning: Deltagaren utför straffrundan och fortsätter sedan loppet som vanligt.

Barnklass utan tidtagning: Deltagaren väljer att antingen utföra straffrundan eller fortsätta direkt.

Ja, du tävlar på egen risk.

För att kunna hantera ditt deltagande behöver vi namn, bostadsort, e-post, telefonnummer och födelsedatum. Vi förbehåller oss rätten att lagra dessa. Vi lämnar aldrig ut personlig information till tredje part. Vi visar offentligt på vår hemsida deltagarens namn, kön, bostads ort och åldersklass i samband med deltagarlista samt resultat från loppet.

Genom din anmälan ger du oss rätten att använda de foton och filmer som tas under loppet i marknadsföringssyfte.

Köpta biljetter återbetalas ej.